🐭 Vești despre povești
Am primit recent o observație neașteptată: “nu mai scrie nicio poveste, te rog din suflet”. Sigur că asta m-a pus serios pe gânduri.
M-am perpelit vreo două zile, am răsfoit (aproape) tot ce am scris până acum, mi-am făcut clasamente cu poveștile scrise, împărțindu-le în acceptabile și neinteligibile, am șters paragrafe întregi despre care am decis brusc că nu duc nicăieri… apoi am stat eu cu mine și, într-un moment de maximă sinceritate, a trebuit să recunosc că și mie îmi trece prin minte, adesea, să nu mai scriu povești.
Câteva zile mai târziu, ce credeți că a urmat după toată tevatura asta emoțională? Ei bine, am încărcat un nou text pe platforma de povești Dridriana. Pentru că, în final și la urma urmei, nu ne plac aceleași lucruri și este normal să fie așa.
Nu mai scrie nicio poveste, te rog…
Poate… dar nu pot să promit nimic deocamdată. 😉
Poveste Nouă: Suriminii
📚 Ce-am mai citit și mi-a plăcut
*** În sfârșit am citit și eu cartea asta despre care auzisem numai impresii pozitive: Ultima pisică neagră de Evghenios Trivizas (editura Frontiera). Confirm, este foarte bună!
Scrisă pe mai multe straturi, povestea ultimei pisici negre, cuprinde atât de multe lucruri nerostite dar ușor recognoscibile, încât le-am făcut-o cadou nu doar copiilor, ci și tuturor adulților din jurul meu.
În plus, Ultima pisică neagră este o carte plină de emoție, de suspans și de umor. Pe scurt, o carte numai bună de citit!


*** Camping de Lavinia Braniște (editura Polirom)
Dacă n-aș fi auzit de Lavinia Braniște până acum, în urma acestei lecturi aș fi dat repede o raită pe net să aflu ce a mai scris, apoi aș fi dat năvală în librării ca să-i cumpăr cărțile. Dar, fiindcă am citit cam tot ce a scris până acum, pot spune despre Camping că mi se pare a fi cea mai bună carte a Laviniei!
Foarte bine documentată, această carte deschide ochi și minți, mai ales în contextul alegerilor noastre zbuciumate din perioada toamna 2024 - primăvara 2025, în care cuvântul “diaspora” a fost pe buzele tuturor.


📷 În același spirit, vă invit să urmăriți și proiectul Teleleu (Elena Stancu, jurnalist & Cosmin Bumbuț, fotograf) care documentează comunitățile de români din diaspora încă din 2019.
🐭 Cam asta am avut eu de povestit pe săptămâna asta, sper să ne auzim/citim și săptămâna viitoare. Tschüss!